fbpx
 

Туризмът в Европа с призив до ЕК за общи правила за пътуване

Безпрецедентен призив за общи правила за пътуване в Европа, отправиха 20 туристически организации и синдикати от Стария континент в писмо до председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Над 20 туристически и туристически организации поискаха налаганите карантини и затваряне на граници в Общността да се заменят с протокол за тестване на ЕС за пътуване. Подобна мярка би спасила поминъка на над 27 милиона европейци, които работят в сектора, категорични са представителите на бизнеса.

Според подписалите писмото асоциации и сдружения, представляващи близо 5000 компании от сектора н Европа, продължаваща липса на координацията и разминаването на ограниченията за пътуване осакатяват туристическия бизнес. Отвореното писмо до ЕК е подписано от представители от целия туристически и туристически сектор и техните работници,включително авиокомпании, летища, железопътни линии, наземни oоставчици, заведения за обществено хранене, туристически търговци на дребно, туроператори, хотели, ресторанти, кафенета, туристически агенти, транспортни компании, логистични фирми, къмпинги, ваканционни паркове, таксиметрови оператори, туристически бордове и власти и всички свързани с тях вериги за доставки.

Bulgarian visas Russia

„Тази хаотична ситуация изисква вашето незабавно лично участие“, се казва в писмото до
Урсула фон дер Лайен. „По този начин ви призоваваме да направите този въпрос основен приоритет и призив на вас да се обърнете директно към този въпрос с държавни и правителствени ръководители ”, искат от бизнеса. „Ето защо ние също така ви призоваваме да се уверите, че Комисията ще поеме водещата роля в разработване на протокол за тестване на ЕС за пътувания и неговото прилагане, за да се избегне карантини и повторно отваряне на границите ”, апелират от сектора. „Надяваме се, че ЕС няма да ни подведе“, завършва писмото.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.