fbpx
 

Как туристи да кацат в Балчик и Казанлък обмисля министър на транспорта

Да се отворят за международни полети малките летища като тези в Балчик и Казанлък ще са сред приоритетите в работата на новия служебен министър на транспорта Георги Тодоров. Това става ясно по време на представяне на екипа му. Именно изготвянето на критерии как това може да се случи ще е основен приоритет на работата му. Сред аеропортите, чието развиване в тази насока според Тодоров са още летищата в Русе, Приморско, Лесново и София-Запад.

Според министъра за всички тях към момента съществува подобна готовност. Тодоров заяви и че ще се работи по възможността едни и същи летища да се използват както за военни, така и за граждански цели. Как да се случи това ще разсъждава съвместна група от експерти на транспортното и на Министерство на отбраната, уточни министърът.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.