fbpx
 

Абакс с нови договори – връщат веднага всички пари при отмяна на ваканция

Плащаме за пътуване едва 10 дни преди началната дата, резервираме само с 50 лева депозит 

Нов протокол, приет от българския туроператор „Абакс“ ще защитава пътуващите в новите условия, наложени от мерките за неразпространение на COVID-19 в света. Идеята на пакета „Максимална сигурност“е да гарантира парите и ваканциите на всички клиенти на компанията,които резервират до края на годината. Според новите условия на договорите, сключвани с „Абакс“ няма да има никакъв финансов риск за парите на клиентите, а платените средства за резервацията ще са гарантирани и в случай на затворени граници или невъзможност за пътуване заради положителен PCR тест ще бъдат връщани обратно на потребителите, без удръжки, такси, комисиони или забавяне.

egyptАбакс плаща за PCR тест, карантина и транспорт за връщане на заболели гости у дома

Вместо да плащат депозит при сключване на договора за резервацията в размер на между 30% и 50% от цялата сума, клиентите ще резервират ваканцията си давайки минималната сума от 50 лева, с която само гарантират, че имат истински интерес към програмата. Доплащането на цялата стойност на пътуването ще се сключва едва 10 дни преди отпътуване, за да има максимална яснота за условията, при които ще се изпълни предварителният договор. В случай, че бъдат наложени карантини или се затворят границите на планираната дестинация, клиентът не само няма да доплаща и няма да му извиват ръцете да пътува. Вместо това ще получи обратно и депозита от 50 лева. Ако забраните възникнат в последния момент цялата платена сума ще му бъде върната веднага без удръжки, глоби или неустойки. И без да се налага да чака една година, за да си получи предвидените за ваканията средства обратно.

tunisiaВръщат 100 процента парите веднага при затворени граници без неустойки и такси 

Освен това компанията ще поеме за своя сметка цената на PCR-тестовете, които се изискват за пътуване, ако има такива, обясни маркетинг мениджъра на „Абакс“ Георги Пасев.

В случай, че направен тест за PCR е положителен и това се установи преди тръгване, клиентът ще получи обратно 100 процента от предплатената за ваканцията сума. Ако по време на пътуването стане ясно, че клиентът е с положителна проба, тогава разходите за лечението му се поемат от сключената застраховка, а при нужда от карантиниране изолацията е за сметка на предплатената вече почивка. Разходите за връщането му обратно в България ще са за сметка на „Абакс“.

travel tourismТака клиентите не рискуват нищо и си гарантират безоблачна ваканция в новите условия за туризъм в света, наложени от COVID-19. Новите условия засега са валидни само за записвания по дестинациите на „Абакс“ до края на годината, като впоследствие могат да бъдат и удължени, според развитието на епидимилогичната обстановка. 

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.