fbpx
 

Търговци строят павилионите в Слънчев бряг по проект

Всеки търговец, който иска да продава сувенири, дрехи или занаятчийски произведения по алеите на Слънчев бряг – изток ще трябва да изгради за своя сметка синьо-бял павилион. Визията на сергиите е одобрена и предложена от Министерство на туризма и подчиненото му дружество „Слънчев бряг“ АД.

Едва 14 павилиона по улицата на първа линия ще запазят старата си визия. При това до приключване на настоящите им договори. Всеки, който иска тепърва да продава в комплекса ще трябва да се съобрази с новата визия и материали. Ние няма да определяме фирмата, която да строи новите сергии, всеки търговец ще трябва да намери своя компания, обяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

Новите павилиони ще са три типа с големина до 15 квадратни метра и ще са изработени от еталбонд и други дълготрайни материали. За да бъде по-дълъг живота на конструкциите те няма да са от дърво. Санкции очакват тези търговци, които си позволят да изкарат щендерите извън сергиите и да продават директно на улицата. Парична глоба ще отнасят бизнесмените при първо и второ нарушение, а при трето договорите им за наем ще бъдат прекратявани.

Контролът през лятото, който да гарантира, че дрехите няма да се продават директно на улицата, ще бъде засилен, обеща Ангелкова. Не се предвижда контрол върху произхода на стоките. С новия закона за туризма и наредба към него, който трябва да бъде приет до края на годината обаче ще се определи еднаква визия на търговските павилиони във всички курорти. С новия нормативен акт се придвижда тези, които продават само родни стоки да бъдат насарчени със специален сертификат.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.