fbpx
 

Вижте традиционни занаяти на фестивала „Мелнишки дни на възрожденската култура“

Как се приготвя традиционна мелнишка керамика и дърворезба можете да научите на 23-ти и 24-ти в най-малкия български град. Тогава ще се проведе второто издание на фестивала „Мелнишки дни на възрожденската култура“. Гостите на събитието ще могат да се насладят на традиционни икони и стъклопис.

Формации за автентичен фолклор ще покажат на публиката стари български традиции и обичаи. Гостите на фестивала ще могат да чуят мелнишки обредни песни, както и да се насладят на изложба от тъкани и пъстри носии. Освен като най-малкият град в България, Мелник е известен и с уникалния си сорт вино – широка мелниша лоза, който според твърденията бил един от любимите на британския премиер Уинстън Чърчил.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.