fbpx
 

Travel Academy раздаде туристически награди в 16 категории

Призове в 16 категории на отличниците в туристическия сектор раздадоха от Travel Academy на Гала вечерята на 6-та си Годишна среща. Събитието  се проведе в София Тех Парк в столицата. Отличията бяха присъдени след комбинирани оценки от страна на 21-членно жури, сред които бе представител и на travelbulgarianews.bg, вот от страна на публиката и заложени предварително обективни критерии. Най-голямата тежест в крайните резултати имаше оценката на клиентите. Близо 80 000 гласа са дадени във всички предложени категории, а страницата с кандидатите е била посетена от 200 000 души, обяви един от тримата основатели на Travel Academy Димо Желев.

travel academy awards

Сред отличените е и един от най-добрите родни хотели – Ува Нестум Уайн енд Спа край Гоце Делчев. В челната тройка на спа хотелите влязоха още Гранд хотел Банско и Грнад хотел Свети Влас. Призьор в категорията за градски хотел стана габровският Мак. На второ място остана Арена ди Сердика в София, а на трето – столичният Метрополитън. Първа награда в категорията за морски хотел отиде при Феста Виа Понтика Ризорт в Поморие. Сред финалистите в категорията, които получиха грамоти бяха още хотелите Мирамар и Зорница Сендс. Вила Алба в село Момчиловци спечели в категорията вила/къщи за гости. Сред отличниците в категорията бяха още Вила Вучев във Велинград  и Венти клуб в Лозенец.

Призът при планинските хотели отиде при Грийн Ууд хотел и спа в Банско. Сред фаворитете на жури и публика бяха още Пирин Голф хотел и спа и семейният хотел Вила Санта Мариа в местността Цигов чарк. Първото място за туроператор на годината грабна Рапсоди Травел България. Сред финалистите бяха още Елфи турс и Воаяж ООД. Туристическа агенция на годината стана Юзит Калърс България, следвана от Елфи турс и Е-скай. Сред онлайн медиите наградени бяха Тревъл смарт, Пейка и Съвети.бг. Сред победителите в категорията за онлайн блог бяха отново Тревъл смарт, Кокосови истории и Андрей Андреев тревъл и фотография. Последните грабнаха и специална награда от Метро – ваучер за пазаруване на стойност 200 лева. Същото отличие получи и екипът на Пейка.

travel academy awards

Призът на публиката за туристическа община на годината отиде при Враца, а първото място след обединената оценка грабна община Сливен. Подгласник в категорията бе община Велико Търново. В Сливен отиде и едно от отличията за туристическа атракция  – за крепостта Туида. Първото място в категорията бе отредено на Аква клуб Котвата в Сапарева баня, а второто за винарна Юстина. Шестото издание на Годишната среда на Travel Academy събра на едно място над 500 участника и 60 лектора. За доброто настроени на гостите по време на Гала вечерята се грижиха уникалната група X-Rays.

travel academy awards
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.