fbpx
 

Туристически новини от България с награда от Министерство на туризма

Второ място спечели сайтът Туристически новини от България ( https://travelbulgarianews.bg/ ) в конкурса на Министерство на туризма. На сайта бе връчена грамота от ведомството. Призьорите в 16-те категории получиха статуетка златна роза и грамота, докато останалите на второ и трето място си тръгнаха само с грамоти. Над 100 000 души са гласували през тази година за наградите, раздавани от министерството.

Най-големият приз – изборът на българите отиде при крепостта Баба Вида във Видин. За атракцията са гласували 1069 души. На второ място в категорията остана Античния театър в Пловдив с 662 гласа. За туристическа атракция на годината бе избран Бегликташ  в Приморско, а за туристическо събитие – фестивалът Francofolies в Благоевград. Призът „Духът на България“ отиде в Стрелча за празника на розата.

Наградата за специализиран туризъм получи Руслан Йорданов за организацията на 5-звездния шахматен мач под небето в курорта Албена. Община Сандански бе избрана за туристическа дестинация на годината, а наградата за иновация е за веломаршрута Дунав Ултра. За община за планински туризъм бе избрана Банско, за спа – Минерални Бани, за културно -исторически – Пловдив и за морски – Поморие.

Наградата за публикация в печатна медия отиде при Наталия Малчева от в. „Стандарт“. Призът за телевизионен репортаж получи Живко Константинов от Нова Телевизия. Статуетката за радиоматериал бе взета от радио Фокус, а  наградата за интернет блог отиде при Юлия Вукова от time2travel.bg.

Post Tags
Сподели статията
Автор

atanas_ktastev@dpbweb.com

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.