fbpx
 

Хитрини за пътешественици

Всеки пътешественик знае, че едно от най-важните условия да пътуваш удобно е да приготвиш така куфара си, че да събере възможно най-много неща на минимално място. Затова и ще ви предложим някои хитрини за пътуване, които да ви помогнат да се чувствате по конфортно при следващата си ваканция.

На първо място, ако искате да съберете повече дрехи в багажа си, не ги сгъвайте както сте свикнали и както обичайто стоят в гардероба и шкафовете ви. Вместо навийте всичко на руло. Така че заемат по- малко място, а и няма да се мачкат толкова.

Мястото в куфара си можете да увеличите и ако опаковате багажа си във вакумни пликове. Уверете се, че сте запълнили и най-дребните пространства. Например натъпчете чорапите в кецовете. Или порзвайте обувките за съхранение на фибии шноли. Заменяйте обемните предмети с по-малки, но със същата функционалност. Например вместо чадър винаги носете дъждобран.

Всички дами знаят колко тежи козметиката и колко място заема. Но ако не сте склонни да се откажете от любимите си кремчета, мазила и шампоани, поне ги прехвърлете в по-малки опаковки. С такива можете да се снабдите от всяка дрогерия.

Обвийте всичко ценно в отделен плик. За да сте сигурни, че ако онова безценно вино, което непременно трябва да купите се разлее, пораженията ще са минимални. Не взимайте цялата аптечка с лекарства, а само най-необходимото. Тук, както при козметиката, важи прехвърлянето при нужда в по-малки опаковки.

И все пак, за да пътувате комфортно, трябва да се откажете от някоя и друга вещ. Особено ако искате да си донесете подаръци от мястото, което сте избрали за почивка. Затова хвърлете третата чанта и петия чифт дънки обратно в гардероба. Все пак важно е да се забавлявате, а не тоалетът ви да е като излязал от модна корица.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.