fbpx
 

Илия Луков повежда хорото пред Троянския манастир

Народният певец Илия Луков ще поведе хорото на празника „Простено-прости“ на Сирни Заговезни в Троянския манастир. Изпълнителят и този път не изневерява на стила си да участва в благотворителни инициативи. Именно такава е и празника в обителта, който има за цел да събере средства за реставрация на стенописите в манастирския храм.

Откриването на празника ще е на 25-ти февруари от 12:00 часа на паркинга пред манастира. След това ще бъде запален и традиционни за Сирни Заговезни пречистващ огън. В 13:00 ще бъде началото на концерта с участието на Илия Луков и танцови състави от селата Черни Осъм и Орешак. Час по-късно ще започне концертът с църковни песнопения.

Пред манастира ще бъдат възстановени и традиционни български обичаи, а от 17:00 в храма на манастира ще бъде извършено и празнично богослужение. Можете да се поклоните и на чудотворната икона Света Богородица Триеручица, която дарява изцеление на вярващите и се съхранява в манастира. На 26-ти февруари можете да присъствате на презентации на манастирската работилница.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.