fbpx

Парад на лалетата 2014 в Ботаническата градина в Балчик

Парад на лалетата 2014 в Ботаническата градина в Балчик

За поредна година в Университетска ботаническа градина – Балчик се провежда парад на лалетата. Всички лалета от класовете ранни и средноранни – сортове Candy Prince, Sweetheart, Monte Carlo, Christmas Marvel, Gavota, Pink Impression, Queen of the night и още много други – са разцъфтели в целия си блясък.

Цветовете им са съчетани по уникален начин и могат да се видят в градина „Разсадника”, в Божествената градина, в Пролетна градина, над Розариума
на първа тераса. Атракция за всички ще бъдат, както всяка пролет, и ресничестите лалета – с едри цветове в прекрасни нюанси на розово, лилаво, оранжево и жълто.

На парада ще бъдат представени над 60 000 екземпляра от около 130 сорта лалета.
Освен лалетата в градината можете да се насладите и на очарованието на теменужки (Viola), незабравки (Myosotis sylvatica), парички (Bellis perennis), нарциси (Narcissus) и др.

Добре дошли!

Резервация и настаняване в хотели в Балчик

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.