fbpx
 

Турските туристи предпочитат Банско пред Малдивите

Банско е най-предпочитаният курорт за изминаващата година от туриските туристи. По данни на туроператор от съседната страна българският зимен курорт изпреварва дестинации като Испания, Италия и дори остров Пукет и Малдивите. Това предава кореспондентът на БТА Нахиде Дениз.

Вероятно първенството се дължи освен на предимствата на Банско също и на близостта на зимния курорт до Турция, както и на по-ниските цени в сравнение с екзотични дестинации. Все пак сред пътуващите в чужбина турски туристи Банско е най-предпочитаният ски курорт за зимна ваканция. Според прогнозите на експертите от съседната страна през следващата година също се очертава интересът на турските почиващи към Банско да е много голям.

Банско е най-модерният зимен курорт на България, посочват турски туроператори. Със своите 15 писти на височина между 990-2 600 метра предлага прекрасни възможности за големи и малки, за семействата, а също и за любителите на екстремните зимни спортове, обясняват резултатите професионалистите от съседната страна. Те отбелязват също, че ски туризмът в Банско е сравнително евтин в сравнение с други страни, но не отстъпва на тях по качествата си.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.