fbpx
 

Турските туристи предпочитат Банско пред Малдивите

Банско е най-предпочитаният курорт за изминаващата година от туриските туристи. По данни на туроператор от съседната страна българският зимен курорт изпреварва дестинации като Испания, Италия и дори остров Пукет и Малдивите. Това предава кореспондентът на БТА Нахиде Дениз.

Вероятно първенството се дължи освен на предимствата на Банско също и на близостта на зимния курорт до Турция, както и на по-ниските цени в сравнение с екзотични дестинации. Все пак сред пътуващите в чужбина турски туристи Банско е най-предпочитаният ски курорт за зимна ваканция. Според прогнозите на експертите от съседната страна през следващата година също се очертава интересът на турските почиващи към Банско да е много голям.

Банско е най-модерният зимен курорт на България, посочват турски туроператори. Със своите 15 писти на височина между 990-2 600 метра предлага прекрасни възможности за големи и малки, за семействата, а също и за любителите на екстремните зимни спортове, обясняват резултатите професионалистите от съседната страна. Те отбелязват също, че ски туризмът в Банско е сравнително евтин в сравнение с други страни, но не отстъпва на тях по качествата си.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Alehander_Popkonstantinov@dpbweb.com

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.