fbpx
 

Тайните на Тутанкамон ни чакат в замъка край Равадиново

Всяко забранено нещо става по-желано. Така е и с пътуването. И докато стоим вкъщи и чакаме да отмине пандемията, можем да помечтаем. Никой не знае кога ще отворят граници и летища, но пък само на една ръка разстояние, в България, можете да видите, да се насладите и да опитате сам да разгадаете тайните на една от най-древните световни цивилизации Египет.

От 1-ви май до 30-ти септември в най-посещаваната българска атракция по родното Черноморие – замъкът „Влюбен във вятъра“ край Равадиново, ще гостува златното съкровище на Тутанкамон. Всеки ще може да се наслади на гробницата на известния египетски фараон и да види експонатите по начина, по който за първи път след  хилядолетия под пясъка ги е зърнал и Хауръд Картър.

tutankhamuns ravadinivi

В българската забележителност ще гостува най-доброто златно копие, което са разглеждали посетители на световноизвестни музеи по света като Лувъра, съобщи собственикът на замъка Георги Тумпалов. Българската публика и чуждите гости на родното Черноморие ще могат да се възхитят на експонатите благодарение на сътрудничеството на Министерство на Антиките на Египет със собственика на забележителността Георги Тумпалов, високият рейтинг на замъка и силната препоръка това да се случи на Световния Туристически Алианс. 

И докато сте на египетска вълна можете да посетите и гробницата на Бастет в Странджа, която се намира сравнително близо до замъка. В 
самата атракция ще можете да се насладите и релаксирате, разхождайки се в приказен замък с прекрасен парк, феерия от цветя и зеленина, езеро с бели и черни лебеди, конна база, арт галерия, винарна със зала за дегустации, параклис, зона за игри и магична атмосфера за незабравими фото и филмови сесии.

Редом до замъка се намира и най-големият аквапарк на Балканския полуостров, разполагащ с най-съвременните водни съоръжения. През сезона в  замъка ще функционира и нова допълнителна атракция – „стрелба със спортен лък“, под ръководството на републиканските шампиони за 2018 и 2019 година от спортен клуб „Виктория“. На същия полигон ще се проведе и Националното ТВ състезание „БИТКАТА-2020“, което тази година ще бъде с международно участие. Виртуалното пространство също ще предложи нови емоции на заклетите геймъри под много интересна форма, съчетаваща онлайн игрите с посещение „на живо“ на известни туристически обекти.

tutankhamuns ravadinivi

Замъкът е част и от онлайн играта ATLANTIDЕ, достъпна за мобилните устройства работещи с Android и IOS. Тази набираща скорост и все повече абонати игра е базирана на 5 световно известни туристически обекта: Триумфалната арка и Лувъра в Париж, Бъкингамския дворец в Лондон, замъкът Бран на граф Дракула в Румъния, плюс родната атракия.

tutankhamuns ravadinivi
tutankhamuns ravadinivi
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.