fbpx

Още две плажни библиотеки в Албена

Още две плажни библиотеки в Албена

Албена вече има още две нови плажни библиотеки. Едната между хотелите Гергана и Славуна, а другата срещу хотел Калиакра. Миналата година на централната част на плажа бе открита първата в Европа плажна библиотека. Идеята бе радушно приета от туристите и това наложи появата на още две. Общо библиотеките разполагат с над 6 000 заглавия от всички жанрове на 15 езика.

Не е пропусната и българската литература, специално е отделено внимание на произведението на Йордан Йовков – „Албена“, чието име носи и курорта. Подбрано е специално издание, преведено на 6 езика, което със сигурност ще представлява интерес на туристите.

Управата на курорта е осигурила и специални консултанти, които да насочват читателите на плажа в подбора на заглавия. Молбата, която отправят към читателите е, след прочитане на книгата, тя да бъде върната, както и, ако имат желание, да подарят на библиотеката свои книги.

Почивка на море, Албена

Post Tags
Сподели статията
Автор

piggyschwainhen@gmail.com

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.