fbpx

Уникален балнеоцентър – реплика на римски терми

Уникален балнеоцентър – реплика на римски терми

В гр. Сапарева баня ще започне строителството на уникален балнеоцентър за рехабилитация. Център ще се казва „Преображение“ и ще бъде съвместен проект между руския фонд „Закон, справедливост, милосърдие“ и община Сапарева баня. Строителството ще стратира в началота на 2014 година и ще бъде завършено през 2016 година.

Минералната вода в Сапарева баня е неповторима по своя характер, местните извори са известни като най-горещите в Европа, а планинската вода като най-чистата в страната. Проектът „Преображение“ включва няколко различни зони: хотелска част и самостоятелна вилна зона, балнеологична зона, лечебно-диагностична зона, зона за спорт и активен отдих, както и стопанска зона.  

Балнеологичният център е разположен в полите на Рила планина, изцяло съобразен с архитектурната среда и е съвременен вариант на римските терми – обществените капални. В него ще се предлагат балнеоуслуги от типа на: профилактика, рехабилитация и генетични изследвания.

С този проект ще се разшири още повече диапозона на предлаганите в страната ни възможности за диагностика, лечение и почивка на пациенти с помощта на минералните извори.

СПА курорти в България

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.