fbpx
 

СТО с актуални данни как се възстановява туризма в света

Нов инструмент със статистически данни на Световната туристическа организация към ООН показва как се възстановява туристическият сектор в света след безпрецедентната криза, породена от мерките за ограничаване разпространението на КОВИД-19.

 

tour

Инструментът е резултат от партньорство между международни организации и частния сектор. Той обхваща ключови показатели за туристическа ефективност по месеци, региони и подрегиони, позволявайки сравнение в реално време. В него са включени данни за международните туристически пристигания, капацитета на самолетите, които летят по вътрешни и международни маршрути, резервациите на полети, търсенето и заетостта в хотелите и интересът към краткосрочни наеми на имоти.

Програмата за възстановяване на туризма на UNWTO е достъпна безплатно и може да бъде намерена на адрес https://www.unwto.org/unwto-tourism-recovery-tracker .

 

 

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.