fbpx
 

До 13 лева на ден нова туристическа такса на Сейшелите

От 1 август Сейшелските острови въвеждат нова туристическа такса, която ще се плаща извън туристическите пакети от всеки гост. Цената ще зависи от категорията на избраното място. Най-ниската такса ще е около 4 лева на ден, а в луксозните курорти тя ще достига до 100 сейшелски рупии или около 13 долара на ден, предаде ДПА.

Средствата от новата такса ще бъдат изразходвани за опазване на природата на архипелага – „за да засили допълнително усилията за опазване и да осигури устойчиво бъдеще за туристическата индустрия на нацията“.

Деца под 12-годишна възраст, както и персоналът на авиокомпанията и гражданите на Сейшелите, са освободени от таксите, които ще бъдат събрани от гостите при напускане на съответното място за настаняване.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.