fbpx
 

Пренесете се в Гърция с хотел Uva Nestum

Винено пътешествие до Гърция можете да направите без да излизате от границите на България. Това е възможно, ако се отдадете на вкуса на южната ни съседка през септември в луксозния комплекс Uva Nestum край Гоце Делчев. На 17-ти септември с вкуса на питиета и ястия домакините ще ви пренесат в Гърция. Датата не е избрана случайно, тъй като 17 септември е денят на Св.София и нейните дъщери Вяра, Надежда и Любов. Така че ако изпитвате любов към вкусната храна и питиета, не се колебайте.

От организаторите обещават да ви запознаят с най-отличителните винени вкусове на Гърция. И за да е преживяването още по-запомнящо се, домакините ще прибавят към пивкия гроздов елексир на съседите и шедьоври от гръцката кухня, много сиртаки и страстните ритми на бузуки. Менюто е многостепенно и е подготвено от изтъкнатите шеф-готвачи на комплекса.

Ако пък гръцкото вино не е по вкуса ви, опитайте продуктите на местната бутикова изба Uva Nestum към комплекса. Нейните вина се произвеждат единствено от собствени, натурално чисти лозя, представящи яркия и характерен тероар на Долината на Места. На площ от 17 дка в комплекса се отглеждат сортовете Рубин, Сира, Мерло, Каберне Фран и Каберне Совиньон. Избата е проектирана за производство на лимитирани серии първокласно вино до 10 000 бутилки на година.

Виното Uva Nestum е носител на различни медали, отличия и трофеи от престижни български и международни винени форуми и изложения. През юни тази година за втора поредна година вина на изба Uva Nestum бяха отличени с медали на приключилия наскоро пети Балкански винен фестивал в София. Червеното вино Uva Nestum Rubun & Merlo реколта 2013 г. получи сребърен медал, а Uva Nestum Rose 2015 бе удостоено с бронзов медал. На миналогодишния конкурс Uva Nestum Rose Syrah 2014 получи трофей в категория „Розе“.

И това не е всичко, на което могат да се насладят почитателите на отбраните вина. Енотеката на хотела пък разполага със селекция на повече от 140 вида вино от България, Франция, Италия, Чили, Австралия, Нова Зеландия, Португалия и други световни винени топ дестинации. А сладката умора от доброто прекарване можете да излечите в спа центъра на хотела или да продължите на винена тематика със специализираните терапии с гроздов сок.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.