fbpx
 

ДДС за туризма става 9% от 2021 г.

ДДС за туризма ще бъде намален на 9 на сто от 1 януари догодина. За това се разбраха на среща премиерът Бойко Борисов и представителите на Асоциацията на заведенията и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация след двудневни преговори и сметки. Мярката ще е валидна за заведения и обекти от развлекателната индустрия, регистрирани по Закона за туризма. Ако искането им не беше изпълнено от сектора бяха обещали масов протест на 18 май. Промяната ще е факт от догодина, тъй като ДДС ставката трябва да бъде променена с изменение на текстовете на Закона за държавния бюджет.

best chef Bulgaria

Премиерът заяви, че се надява намалението на ДДС да извади сто процента от дейността на сектора на светло и е очаква добри приходи за хазната в резултат на изключението, направено за сектора. Освен това на срещата е постигнато съгласие и промените в данъчната наредба за касовите апарати да влезе в сила от 1 март 2021 г. Договорените промени ще бъдат внесени за гласуване в парламента от депутати от ГЕРБ.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.