fbpx
 

Карнавал в небето на Въздyхария над Сопот

За поредна година през септември в небето над Сопот ще се състои невероятен въздушен карнавал. Участниците в него ще летят над Манастирската поляна край града облечени в шантави и шарени дрехи с различни безмоторни летателни апарати. Карнавалът е част от програмата на фестивала Въздухария. Събитието ще се проведе от 8-ми до 10-ти септември.

Фестивалът ще събере на едно място професионалисти и любители на въздушните спортове, както и стотици почитатели дошли да се насладят на майсторските полети от земята. За тях е предвидена музикална програма и различни събития, така че да не скучаят докато участниците гонят вятъра в небето. Ще бъде организиран конкурс за най-оригинална карнавална премяна, от който ще бъдат излъчени трима победители. Наградата за тях ще бъде ветроходно пътешествие.

Всеки, който не се страхува ще има шанса да полети с парапланер или балон с горещ въздух и да погледне Сопот и Стара планина от птичи поглед. Акробатично шоу с парапланери за наслада на публиката ще изпълнят двама френски пилоти. Един от най-добрите акропилоти в света българинът Веселин Овчаров също ще вземе участие във фестивала. А пилотът Александър Мариносян ще изпълни акрошоу със самолет. Предвидени са и работилници и представления – пътят на кунг-фу, цирк Играчка-плачко, аеройога, огнен пърформънс, цирк  Combino Circus.

Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.