fbpx
 

Велико Търново посреща годината на петела с китайска опера

Със съчуанска опера ще посрещне годината на петела по китайското летоброене Велико Търново. Постановката ще бъде на 14 януари в Двореца на културата и спорта „Васил Левски” от 19 ч. Съчуанската опера се различава от европейското оперно изкуство и като жанр представя характерната за азиатската държава и народ култура, като съчетава разнообразни изкуства – музика, пеене, танц, акробатика, еквилибристика.

Изпълненията в новогодишната програма ще са цели 14 на брой. Програмата включва любовна история, която се разиграва във фpaгмeнта “Счyпeният мocт” oт клacичecкaтa oпepнa пиeca “Лeгeндa зa Бялaтa змия”. Трагичната история на герой, който се противопоставя срещу извършена несправедливост е разказана в творбата “Бaшaн Сюкaй”.
Хyмopиcтичнo мyзикaлнo пpoизвeдeниe пък paзкaзвa зa импepaтop, кoйтo иcкaл дa ядe фypми бeз пapи. В пpoгpaмaтa ca включeни cъщo инcтpyмeнтaлни изпълнeния нa типични китaйcки дyхoви, cтpyнни и yдapни инcтpyмeнти, плacтичнa aкpoбaтикa и кaлигpaфия.

Жителите и гостите на старопрестолната сторлица ще могат да се насладят на младежкия арт ансамбъл от провинция Съчуан. Трупата е добре известна в целия свят и се е изявявала в над 40 страни. Входът за представлението и съпътстващата програма е свободен. А час преди да започне спектакъла можете да видите и деемонстрации на традиционни китайски занаяти и изкуства.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.