fbpx
 

Във Велико Търново посрещат Коледа и изпращат годината със Звук и светлина

Ако планирате да прекарате Коледните и Новогодишни празници във Велико Търново можете да си подарите неповторимия светлинен и звуков спектакъл над крепостта Царевец. На 22-ри декември от 18 часа можете да се насладите безплатно на шоуто „Звук и светлина“ от площад „Цар Асен“ I. Или да си закупите билет за наблюдение от панорамната площадка, която предлага най-добрата гледка към спектакъла.

Цената на билетите са 20 лева за възрастен и 10 лева за дете. Като комплимент към таксата всеки гост ще получи безплатно чаша червено вино. На Коледа (25 декември) и на 30-ти декември са предвидени и два напълно безплатни спектакъла, разказващи историята чрез светлинна визия и звук, отново от 18 часа.

veliko tarnovo

Коледната програма на Велико Търново включва още гала коледен концерт в театър „Константин Кисимов“ на 21-ви декември, театрални постановки, прожекции на филми и срещи с участващите актьори. На 29-ти декември от 10 часа в сградата на Общината ще се проведе и работилница за направата на суровачки от деца.

Жителите и гостите на града ще могат да посрещнат новата 2019-та година и на площада, заедно с поканените изпълнители. Сред тях са Нели Рангелова, трио „Ле Контессе“, фолклорен ансанбъл „Искра“ и рок група „Ахат“.

Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.