fbpx
 

Велинград с ново световно признание

Велинград и туристическият сектор в района получиха поредно световно признание. Отличие от световната класация Muse hotel awards за 2020 г. грабна Вила Вучев. Луксозното място за настаняване в Родопи е с приз за луксозна вила на годината.“Каним ви в красиво озеленен двор с отопляем минерален басейн и барбекю, релакс център със сауна и джакузи и трапезария с селекция от вина, за да се насладите на незабравима почивка“, са казва в анонса за българския победител на сайта на отличените места за настаняване.

С наградата си спа столицата на Балканите и Вила Вучев се нареждат сред дестинации като Малдивите, Бразилия, САЩ, Турция, Италия, Тайван, Русия. Вила Вучев обаче далеч не е единствената причина да посетите Велинград. Лековитата вода от 6 термални находища в района лекува заболявания на опорно-двигателната и нервната система. И като с магическа пръчка изтрива стреса и проблеми. Освен това районът е с висока концентрация на леки отрицателни аеройони, така че след  ваканция във Велинград със сигурност ще се почувствате подмладени и заредени с енергия.

Според здравни специалисти мястото е подходящо и за преборване на последиците от COVID-19, тъй като климатът на Велинград в съчетание с минералната вода подобряват дейността на имунната система, подорбяват циркулацията на антитела, облекчават симптомите на задух, подпомагат детоксикацията на организма. Екстра естествено е, че докато всичко това няма да се чувствате като в болница, тъй като през последните години в града се инвестира много в развитие на хотелската база, а ресторантите предлагат съчетание от типични родопски специалитети и модерна авторска кухня.

Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.