fbpx
 

Велинград празнува 10 години спа столица на Балканите

На 1-ви и 2-ри септември Велинград отбелязва 70 години от обявяването на селището за град и 10 години от провъзгласяването му за спа столица на Балканите. Тържествата ще започнат с програма за най-малките. От 10 до 11 часа на площада Николай Гяуров в центъра на града е предвидено забавление с куклен театър. След това публиката може да се наслади на концерт на местни самодейни състави.

В 11 часа ще бъде открит новият символ на Велинград – статуя на кръговото кръстовище на входа на града. В централния парк на Велинград от 12 часа ще бъдат отворени арт работилници, а весел клоуни и детска анимаця ще забавляват малчуганите. По същото време на площада ще започне кулинарно шоу с водещ Ути Бъчваров. В 17.30 часа пък е началото на концерта на местни самодейци. В 18.15 от сградата на общината до площада ще дефилират духовият оркестър и мажоретен състав „Димитър Мечев“. В 19 часа на площада ще бъдат представени официалните гости и ще бъде прожектиран филм за Велинград.

Velingrad

Вечерта ще продължи с шоу на Деси Добрева и част от танцовата трупа на Нешка Робева. В 20.10 часа е началото на карнавално и огнено шоу,  след това на площадът ще зазвучат вечните български хитове в изпълнение на група „Легендите“. В 21.20 часа е стартът на лазерното шоу и зарята в чест на празника. От 22.30 часа на минералния плаж в града всички желаещи ще могат да танцуват с DJ парти и изпълненията на Гери Никол.

Velingrad

На 2-ри септември честването ще продължи с тържествена литургия, отслужена от пловдивския митрополит Николай в храма „Успение Богородично“. В 10 часа на площата децата ще могат да се забавляват с шоу програма с водещ Кака Лара. В 12 часа край на празничната програма ще сложат ансанбъл „Добруджа“.

Velingrad
Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.