fbpx
 

Велинград празнува 10 години спа столица на Балканите

На 1-ви и 2-ри септември Велинград отбелязва 70 години от обявяването на селището за град и 10 години от провъзгласяването му за спа столица на Балканите. Тържествата ще започнат с програма за най-малките. От 10 до 11 часа на площада Николай Гяуров в центъра на града е предвидено забавление с куклен театър. След това публиката може да се наслади на концерт на местни самодейни състави.

В 11 часа ще бъде открит новият символ на Велинград – статуя на кръговото кръстовище на входа на града. В централния парк на Велинград от 12 часа ще бъдат отворени арт работилници, а весел клоуни и детска анимаця ще забавляват малчуганите. По същото време на площада ще започне кулинарно шоу с водещ Ути Бъчваров. В 17.30 часа пък е началото на концерта на местни самодейци. В 18.15 от сградата на общината до площада ще дефилират духовият оркестър и мажоретен състав „Димитър Мечев“. В 19 часа на площада ще бъдат представени официалните гости и ще бъде прожектиран филм за Велинград.

Velingrad

Вечерта ще продължи с шоу на Деси Добрева и част от танцовата трупа на Нешка Робева. В 20.10 часа е началото на карнавално и огнено шоу,  след това на площадът ще зазвучат вечните български хитове в изпълнение на група „Легендите“. В 21.20 часа е стартът на лазерното шоу и зарята в чест на празника. От 22.30 часа на минералния плаж в града всички желаещи ще могат да танцуват с DJ парти и изпълненията на Гери Никол.

Velingrad

На 2-ри септември честването ще продължи с тържествена литургия, отслужена от пловдивския митрополит Николай в храма „Успение Богородично“. В 10 часа на площата децата ще могат да се забавляват с шоу програма с водещ Кака Лара. В 12 часа край на празничната програма ще сложат ансанбъл „Добруджа“.

Velingrad
Post Tags
Сподели статията
Автор

Alehander_Popkonstantinov@dpbweb.com

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.