HomeВсички публикации

Всички публикации

Средновековни битки, възстановка на пазар на роби, представяне на керамиката през вековете. Това са само част от събитията по време на фестивала „Помни славата“ в крепостта Туида край Сливен, който ще се проведе на 20-ти и 21-ви октомври.

Ако искате да научите повече за тайните на виното, за това как най-добре да съчетаете различни видове шоколад с гроздовия елексир или да дегустирате различен вид зехтин, не пропускайте да посетите фестивала на виното Августиада в Стара Загора.

Нови правила за багажа въвежда нисотарифната авиокомпания Wizz Air. От 1-ви ноември превозвачът ще позволява на пътниците да качват на борда безплатен ръчен багаж, но с по-малки размери от досегашния – 40 на 30 на 20 сантиметра.

Ако искате да научите любопитни факти за историята на столицата на България София или просто да се насладите на едночасово пътуване с ретро трамвай и да си направите незабравими снимки, можете да си подарите разходка с ретро трамвай.

Между 3-ти и 5-ти октомври в Исперих ще се проведе традиционния панаир на царевицата. Освен най-различни произведения, направени от зърнената култура, ще можете да се повесилите и с конкурса за карнавален костюм, а за най-малките са организирани детски забавни игри.

Ако искате да хванете последните слънчеви лъчи край морето и да се насладите на спа релакс или балнеолечени, можете да се възползвате от отстъпките за месец октомври на балнео и спа хотел Азалия в курорта Св. Св. Константин и Елена.

Как се промива злато от речен пясък могат да научат малки и гореми по време на 28-то изложение за минерали, фосили и скъпоценни камъни. То ще се проведе между 12-ти и 14-ти октомври в Националния Музей “Земята и хората”.

Морската столица на България Варна в дните до 7-ми октомври ще се превърне и в столица на бирата. До тогава в черноморския град ще се проведе „Варна Октоберфест“. Посетителите ще могат да опитат над 500 вида бира от цял свят. Те ще се предлагат с