fbpx
 

Посетете безплатно крепостта Туида край Сливен през септември

В края на месец септември ще имате няколко шанса да посетите крепостта Туида край Сливен напълно безплатно. На 22-ри, на празника на Независимостта на България твърдината ще отвори врати за посeтителите без да се налага те да плащат за вход. Без такса ще можете да разгледате крепостта и между 21-ви и 25-ти септември, когато Туида ще се включи в инициативата Европейски дни на наследството.

Tuida

Идеята на събитието е да предостави възможност на повече хора да се запознаят с ключови исторически и културни забележителноси на Стария континент. На 28-ми септември ще можете да влезете Туида без да си купувате билет по време на инициативата Нощ на учените. Между 15 и 17.30 часа посетителите ще имат възможността да се върнат назад във времето и да се превърнат в средновековни обитатели на Сливен.

Tuida

Всеки, който иска ще може да се снима за спомен с костюми и оръжия от миналото. В 15 часа по-любознателните ще могат да научат и как са се оцветявали тъканите в миналото с индиго и за текстилното печатане. В 19 часа ще можете да видите и дефиле с облекла, носени през Средновековието и да научите повече за костюмите от периода.

Tuida
Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.