fbpx
 

Посетете Царевец и Трапезица безплатно веднъж в месеца

Всеки последен четвъртък на месеца можете да посетите историческите крепости Царевец и Трапезица във Велико Търново безплатно. През януари входът за разглеждане на атракциите е свободен на 26-ти. На него можете да спестите 12 лева от билетите за двете забележителности. Влизането в Царевец и Трапезица обичайно  ще ви струва по 6 лева за всяка от крепостите.

Атракциите са отворени от 9 до 17 часа за периода от началото на ноември до края на март. Работното им време през останалата част от годината е от 8 до 18 часа. Дори в безплатния четвъртък обаче ще трябва да платите 10 лева, ако решите да стигенете до Трапезица с фуникуляр. Ако искате да ги спестите можете да се разходите до крепостта. Децата на възраст до 7 г. посещават забележителностите безплатно през цялата година.

Крепостта Царевец е сред най-посещаваните забележителности в България. Докато разглеждате възстановените й крепостни стени, Патриаршеската църква, превръната в музей, Царския дворец и  Балдуиновата кула, можете да се насладите и на невероятната панорама към Велико Търново. Крепостта Трапезица пък е една от най-новите атракции в града, която е отворена за посетители едва от няколко месеца.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.