fbpx
 

Конкурс за снежен човек на Витоша за деня на снега

Конкурс за най-красив снежен човек и за най-голяма снежна топка са само две от състезанията, с които ще се отбележи световният ден на снега на Витоша. Събитието е предвидено за 21-ви януари, а празникът ще е на Меча поляна. Всеки, който иска да участва в някое от състезанията трябва да се регистрира от 10 до 10.30 часа.

Най-атрактивното състезание безспорно ще е спускането с планински колела върху сняг, което се провежда за първа година както на празника, така и въобще в България. То ще продължи от 12 до 13 часа. Преди това можете да видите ски бягане и ски алпинизъм, като паралелния слалом ще е  валиден и като контролна надпревара при определяне на националните отбори.

В програмата следва конкурс за снежни фигури и за най-голяма снежна топка. Последната надпревара на празника ще е конкурс за най-добър карнавален костюм. По време на празника най-малките ще могат да получат инструкции и а подобрят уменията си в снежните спортове с помощта на учителите от „Витоша ски“.

Награждаването на победителите в отделните състезания започва в 13 часа. Всеки записал се участник до 18-годишна възраст може да ползва Кабинковия лифт от Симеоново до хижа Алеко с лифт карта на символична цена от 1 лв. и депозит от 5 лв.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.