fbpx
 

Vola Open Air дава път на младите музиканти

Фестивалът Vola Open Air дава път и сцена за изява на младите и некомерсиални музиканти. И тази година събитието ще се проведе на връх Околчица от 28-ми и 29-ти юли. Четирима непрофесионални DJ или меломани ще станат част от програмата на мобилната сцена на феста, след като спечелят конкурс, а имената им ще станат ясни на 27-ми юли.

Хардлайнери на фестивала през тази година са британците от дуото SpectraSoul! – представители на съвременната дръм енд бейс световна музикална сцена. От Великобритания до Околчица за събитието ще пътува и един от най-обещаващите електронни музиканти DJ Swindle. На Вола феста той ще представи и новия си албум Peace, Love& Music.

Българското участие също ще е подобабащо. Импровизации в джаз, трип хоп и реге можете да очаквате от триото Clavexpirience. В него влизат световният шампион по бийтбокс SkilleR – Александър Деянов, Димитър Горчаков на синтезаторите и гласът на Павел Клаве. В широк спектър от жанрове ще се представи дуото на Ангел Додов и Любомир БрашненковSaturated Pixel. Комбинация от живи ритми, брейк и аудио-визуални ефекти ще направят участието на DJ Uncle Billy и Julydrummer незабравимо.

Рап класика ще демонстрира хип хоп дуото Жлъч и Гена. Фънк, брейк, трип хоп и дръм и бейс можете да очаквате от музиканта и DJ Vagabond. Funky garage е звученето на Tekniq, докато Onslaugh ще представи ямайското влияние в музиката и басовата култура. Vasquez Nz, както говори и псевдонима му, живее дълги години в Нова Зелаадия, в която е преминало и цялостното му развитие като артист. Билетът за двата дни на фестивала струва 25 лева.

Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.