fbpx
 

Строят воден парк в центъра на София

Строителстното на воден парк започна в центъра на София. Новите басейни и атракциони ще бъдат част от разширението на парка в столичния квартал „Зона Б-5“.  Предвидено е изграждането на 5 открити басейна. Три от тях ще са детски, един за възрастни с дълбочина от 1,40 метра и един хидромасажен, съобщиха от Столична община. Общата площ на проекта е 6600 кв.м.

water park sofia

За забавление е предвидено изграждането на три пързалки, като две от тях ще са с по един улей, а последната – с три успоредни. За любителите на спа и лечението чрез минерална вода ще бъде построен и един закрит басейн с минерална вода от находището Баталова воденица. За любителите на глезотиите ще работи и спа център.

water park sofia

В проекта са предвидени още заведения за бързо хранене, шезлонги и пейки за отмора в зелените зони, 2 чешми. Ще бъдат оформени поляни за пикник, слънчеви бани и игри.

water park sofia
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.