fbpx
 

Зала за сватби откриха в манастира на Ванга

Ритуална зала за сватби и кръщенета откриха в манастирския комплекс на пророчицата Ванга в местността Рупите.  Залата ще се ползва и за неделно училище. Иконите в новото помещението са изографисани от академик Светлин Русев. Приживе Ванга му поръчала да се погрижи за всички икони и той продължавал да изпълнява нейната заръка. Досега ритуалите се изпълняваха в съседната църква, също изградена по настояване на Ванга – „Света Петка Българска“.

Всяка година във вярност имено в местността на загасналия преди векове вулкан наричан днес Кожух планина се вричат 30-40 двойки. Като част от тях идват от чужбина, за да се оженят на обявеното за свято и силно енергийно от Ванга място. Християнската вяра и закрилата на Бог пък приемат близо 80 деца със своето кръщение.

Минералната вода в региона лекува всички болести, като за да се случи чудото е нужна единствено вяра, е казвала българската пророчица. И до днес много хора твърдят, че са захвърлили болежките си в горещите минерални избори край Рупите. В тях водата извира с температура от 75 градуса. Можете да се потопите в естествените басейни сред природата или да влезете в изградените за тази цел – с минерална вода и водорасли.

Басейните са разделени за дамите и господата и освен с бански можете да ги ползвате и както майка ви е родила. Водата помага за заболявания на храносмилателната и ендокринната система, на опорно-двигателния апарат, неврологични, гинекологични увреждания, лекува и черен дроб, простатата, бъбреците и кожни заболявания. Ванга приживе твърди, че именно от Рупите черпи своята силна енергия да помага на хората. Местността се намира само на 8 километра от Петрич и в близост до спа курорта Сандански.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.