fbpx

Сватбени тържества, България, Черно море

Сватбени тържества, България, Черно море

Сватбата е събитие в живота на човек, което винаги изисква специална предварителна подготовка. Изборът на място и ритуал, наред с всички останали приготовления и аксесоари, са едни от няколкото най-важни неща, с които трябва да се съобразите и да предвидите. На първо място – разположение и възможности за провеждане на тържеството. Дали ще е градски, морски или извънградски хотел или ресторант? Това, разбира се, зависи от вашата душевна нагласа, характер и финансови възможности. Второ – броят гости. От тяхното количество зависи много и какво място ще подберете. Дали разполага с необходимия ви капацитет, разположение на масите и дансинг. Трето – изискванията ви към менюто, ритуалите и традиции. Повечето големи хотели по българското Черноморие вече разполагат и могат да ви предложат съчетание от интересно и уникално разположение, изискано меню, зали и дори провеждане на т.н. „изнесен ритуал“.

„Изнесеният ритуал“ представлява сключване на граждански брак извън ритуална зала и се води задължително от длъжностно лице. Това е възможно срещу допълнително заплащане в цяла България. От друга страна ритуалът може да бъде просто символичен, като преди това е сключен граждански брак. За чуждите граждани, обаче, е задължително сключване на граждански брак в тяхната страна. А „изнесеният ритуал“, който предлагат повечето хотели е импровизиран.

В няколко поредни материала ние ще ви предложим нашият избор от хотели по българското Черноморие, които освен романтична и прекрасна атмосфера на брега на морето, разполагат с капацитет и опит при организирането на големи сватбени тържества. Повечето от тях в сватбените си пакети включват и безплатна нощувка в младоженски апартамент. А какво по-хубаво от това да съчетаете сватбеното тържество с медения месец в България?

Почивка в България, Сватбено тържество, Черно море

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.