fbpx

Седмица на руската култура в Албена

Седмица на руската култура в Албена

В курортен комплекс „Албeна“ стартира седмица, посветена на руската култура. Хилядите гости на ваканцианното селище ще могат да се докоснат до творчеството и изкуството на известни руски художници, танцьори и певци. Тя бе открита вчера с изложбата на 40 платна. Сред имената са известни български и руски художници като: Михаил Рудник, Елена Березина, Светлана Иванова-Суворова и Павел Николов. Изложбата може да бъде видяна до 3 август в Културен център „Албена“.

На 28 юли и на 31 юли, с начален час 21.00, на откритата сцена пред хотел „Добруджа“ ще има концерти на Марлена Мош и творческия състав „Ноктюрно“.

На 29.07., в пиано бар „Байландо“ на хотел Фламинго Гранд, ценителите на древни арменски мелодии могат да се докоснат отблизо до творчеството на г-жа Мош. Марлена Мош е уникален и единствен по рода си изпълнител на древни арменски мелодии. Програмата ще продължи с изпълнения на Нели Грегъри.

На 01.08., на откритата сцена до хотел Добруджа, от 21:00 ч., е празничният концерт „10 години детски лагер Бригантина“. На следващия ден, 02.08., предстои концертът на Ансамбъл Варна, който Албена подарява на гостите си по повод 45-годишния си юбилей.

Седмицата на руската култура ще бъде закрита на 03.08., с общ концерт на Творчески състав „Ноктюрно” и на съставите от фестивала „Прави добро“ – организиран от детски лагер ‘Бригантина“.

Почивка в България, Албена

Post Tags
Сподели статията
Автор

piggyschwainhen@gmail.com

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.