fbpx
 

Уикенд с отстъпки за хотели, спа центрове и събития в Пловдив

Между 8 и 10 март ще можете да посетите десетки културни събития, хотели, спа центрове и заведения в Пловдив с отстъпка. Възможността е част от организираното за първи път в европейската столица на културата Дефиле „Уикенд Пловдив“. За да се възползвате от намаленията първо трява да се сдобиете със специални гривни, които ще ви дадат право на това. Цената за една от тях е 3 лева, за две – 5 лева, а за три – 7 лева. Децата до 7 години нямат нужда от подобна гривна, а ползват отстъпката на придружителите си.

weekend plovdiv

Гривните ще могат да бъдат закупени от Туристическия информационен център в Пловдив до Римския стадион, в центровете „Тракарт“, до Билетния център на общината, в магазините „Биофреш“ и „Love Plovdiv“, Природонаучния музей, мол „Марково тепе“, хотел „Интелкооп“ и Dwell Café.

Освен отстъпки посетителите ще могат да спечелят и различни награди, ако се включат в онлайн анкета за определяне на най-доброто заведение, хотел и културна институция в града.  Резултатите от проучването ще бъдат обявени на 12 март, а късметлиите от анкетата ще грабнат  безплатна нощувка в хотел по избор за двама, вечеря за двама, билети за двама за спектакъл по избор, ваучер с 50% намаление за спа и релакс процедури или семеен билет за посещение на музей или галерия по избор.

Откриването на уикенда ще  е на 8 март от 16 часа с изложбата „Непознатите къщи из Стария град на Пловдив“ в Народна библиотека „Иван Вазов“. Входът за събитието е безплатен. Пълната програма на събитията през уикенда можете да разгледате на http://tourismplovdiv.org/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0-2019/ .

Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.