fbpx
 

СЗО: Пътуванията не трябва да зависят от ваксинацията

Пътуванията в чужбина не трябва да зависят от изискванията за задължителна ваксинация срещу коронавирус. Това е категоричен  говорителят на Световната здравна организация (СЗО) Тарик Яшаревич. „СЗО заяви ясно от самото начало: не смятаме, че ваксината трябва да бъде условие за международни пътувания”, подчерта говорителят.

travel

Засега в света няма равен достъп до ваксини срещу COVID-19 и не трябва „да се добавя още една дискриминираща точка” по отношение на хората, които нямат такъв достъп, обясни Яшаревич. В същото време СЗО подкрепя въвеждането на „цифрови сертификати за ваксинация и работи по технологични решения по отношение на взаимодействието между сертификатите, които се използват днес“.

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.