fbpx

Щура почивка в България

Щура почивка в България

Не ви ли се е искало понякога да се отдадете на някакво щуро преживяване, на другия край на “нормалността”? Всеки от нас рано или късно се увлича от мисълта за нещо ново, пълно със силни емоции и усещания. Лятната почивка  е сред най-подходящите моменти, когато подобни намерения могат да бъдат осъществени. Един скок от високо или гмуркане в морските дълбини са достатъчни, за да ни дадат съвсем друг поглед върху нещата и да ни накарат да видим с други очи света около нас. Необичайните преживявания, в които да се впуснете по време на своята почивка на море или планина в България, са чудесна добавка към ваканцията. Разнообразието и нестандартните усещания са отлично антистрес средство и  начин за релаксация, който ни зарежда с нови сили. Планирайте цял ден в изследване на потънал кораб или отидете по-далеч и си организирайте пътешествие до планината, за да се насладите на свежия аромат на гората и да изпробвате какво е да се повозиш на Алпийски тролей, например. Вижте няколко предложения за места из България, където освен на красива природа и приятна почивка, ще се насладите и на силно вдигащи адреналина преживявания, за които ще си спомняте дълго, дълго време. Струва си да прегледате предложенията на фирмите, предлагащи екстремни спортове и да си  подарите един или няколко дни с вълнуващи преживявания, като резервирате хотел в околността. Уроци по летене Летене с парапланер, делтапланер, паратрайк Възможностите да се пореете на българска територия са много и все забавни. В зависимост от датите на посещение в България, можете да си изберете различни видове летене, сред които летене с  парапланер, делтапланер, паратрайк. Цената на това въздушно удоволствие е около 100 лева. Алпийски тролей В случай че летенето ви се вижда твърде високо начинание, близо до пещерата „Голубовица“ край село Смилян (на около 15 км от Смолян), срещу скромните 5 лева на човек можете да си купите билет за Алпийски тролей. Пак там ще ви предложат и други интересни занимания – разнообразни преходни маршрути, пещерни посещения, Via Ferrata (метален път в скала)  и др. Aдреналинов парк Ако все пак това ви се вижда малко, то тогава трябва да се отправите към района на Ловеч и по-точно към село Брестница. Там ви очаква цял адреналинов парк, в който да побродите на 2-4 м над земята, да направите 5-метров лъвски скок или просто да се поразходите по двете екопътеките наоколо. Скок с бънджи

Бънджи скок от Аспарухов мост, Варна

Бънджи скок от Аспарухов мост, Варна

Между април и август, всяка събота и неделя, на няколко места в България можете да скочите с бънджи. Цената на преживяването е между 60 и 100 лева, а датите са фиксирани, като разбира се зависят и от метеорологичните условия. На повечето сайтове на клубовете, които предлагат екстремни преживявания, има  публикувани дати и локации за скачане с бънджи. Полет с балон За най-приключенски настроените и за тези, които искат да се почувстват поне веднъж като Барон Мюнхаузен, полетът с балон в България се предлага срещу близо хиляда лева, за трима човека, за 1 летателен час. Нещо по-земно, моля Макар вълшебни и привлекателни, летенето и висенето не са за всеки. След високото атмосферно налягане и увеличения адреналин, слизаме на земята, но без да понижаваме нивото на екстремност. Офроуд и Сафари приключения Сред наземните възможностите за висок адреналин можете да избирате между офроуд и сафари приключения в различни краища на България, сред които Родопите или Велинград. Конна езда Едно прекрасно обогатяващо изживяване са и конните преходи, на които можете да се насладите по време на своята почивка в България. Всички любители на конната езда, както и онези, на които предстои за пръв път да се качат на кон, ще бъдат очаровани от това прекрасно съчетание между особеното преживяване и живописните пейзажи. Преходът на кон може да продължи ден или повече, като цената му за няколко часа е между 50 и 80 лева. Воден свят Клубовете за екстремни спортове на територията на страната предлагат разнообразие от пакети с приключения, предназначени за любителите на планината и нейната „водна“ страна. Рафтинг и каякинг Рафтинг, каякинг, каньонинг са само част от забавленията, които очакват своите привърженици по време тяхната почивка в България.  Ако се запалите по идеята, сезонът за осъществяването й е пролетта, тогава реките Арда и Струма, където се провеждат  адреналиновите събития, са най-подходящи за това. След чистия въздух на планината и екстремното приключение по речните бързеи завършваме с нещо приказно. Гмуркане Освен адреналина има и още нещо, което може да ни накара да се изключим напълно от заобикалящия ни свят, буквално потапяйки се в една друга реалност. Точно тази щипка приключение, която да добавите към вашата почивка на море, ще намерите в гмуркането. Цената му варира между 60 и 130 лева, като в нея се включва първоначален инструктаж, както и екипировка. В района на Черно море има богат избор от места, на които да се полюбувате. Към изследването на морските дълбини и запознанството с различни морски видове можете да включите и разглеждането на потънали кораби. За това обаче освен желание, ще трябва да имате и определен брой часове, преминати в инструктаж. С парапланер, по речен бързей, на морското дъно или на разходка из някоя въздушна градина – с каквото и да украсите своята ваканция, КИТТ ви желае весела почивка и нека адреналинът бъде с вас!

Автор: Теодора Петкова

Резервация и настаняване в хотели в България

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.