fbpx
 

Вино и шоколад превземат Пловдив

Висококачествен белгийски шоколад съчетан с родни вина ще можете да опитате на започващото на 22-ри февруари изложение Винария 2017 в Международен панаир Пловдив. Над 300 бели и червени гроздови елексира ще премерят сили в битка за голямата награда – „Златен Ритон“ на юбилейното 25-то издание на международната изложба.

Качествата на състезателите ще оценява 24-членно жури. Тази година в конкурса участват близо 50 винопроизводители от България, Молдова, Македония, ЮАР, Азербайджан, Русия,Франция, Италия, Португалия и Турция. Победителите ще станат ясни в „Нощта на Златния ритон“, която по традиция се провежда в първия ден на изложението – на 22 февруари 2017 г. Самото събитие обаче продължава до 26-ти февруари включително.

За първи път на международната специализирана изложба ще има и допълнително отличие за вино от местен сорт. Освен вино по време на Винария можете да опитате и различни видове ракии, винено бренди и други спиртни напитки. Съчетанието между различни видове вина и шоколад пък можете да опитате на 24 февруари 2017 г. от 13 часа в дегустационната зала на 11-а палата на панаирния комплекс в Пловдив.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.