fbpx
 

Коктейли с вино на специализираното изложение в Бургас

Интересни коктейли с вино и над 300 различни марки могат да опитат посетителите на 4-я Фестивал на виното в Бургас. Той ще се проведе от 28-ми до 30-ти юли в ексопзиционния център в града. Специалната изненада за гостите ще е дегустация на оранжево вино, което ще ви провокира и очарова с аромата си на сочни тропически плодове и с нотки на папрат и мускус.

Технологията на виното най-дилетантски може да се обясни като обратна на тази за произвеждане на розе от червено вино. В случая белият Совиньон блан потъмнява, тъй като ферментира заедно с ципите и това придава на виното оранжев оттенък. Естествено по време на фестивала ще можете да опитате и традиционните бели, червени и розе вина. Освен български произведения на вниманието ви ще са предоставени и гроздови напитки от Италия, Испания и Франция.

Хубавото вино ще можете да гарнирате и с качествен италиански шоколад от Торино. За да се наситят сетивата ви ще имате шанса да опитате и ароматно кафе, усъвършенствато от четири поколения италиански пекари на кафе от 1909 година насам. Предвидена е и малка сцена за изпълнения на живо, които да допълват перфектния вкус на напитките. Работното време на фестивала през трите дни на събитието ще е от 16 до 22 часа. Входните билети струват 7 лв.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.