fbpx
 

Празник на виното в Делчево

За поредна година в Делчево ще изберат най-добрите местни винари и ще извият кръшни хора, за да отбележат празника на виното. През миналата година в конкурса за най-добри напитки участваха над 100 участника, като питие представиха освен родни производители и техни колеги от Гърция и Холандия. Фестивалът през тази година ще се проведе на 10-ти и 11-ти февруари.

Майсторите в производството на вино и ракия ще бъдат отличени в събота, а от 10.30 в местността „Баира“ традиционно ще бъдат зарязани лозята на Делчево. Традиционно на площада веднага след това всички ще се хванат на хорото. С песни и танци ще веселят множеството местни изпълнители и групи. Част от публиката, която взима участие във фестивала пък допълнително весели гостите със смешни маски и карнавални костюми.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.