Вино и рок в Пловдив

Вино и рок ще завладеят Пловдив между 22-ри и 24-ти септември. Тогава в града под тепетата ще се проведат два фестивала част от едно цяло – Sounds of Ages и Wines of Ages. И докато музикалният такъв вече е познат, посветената на виното част е нова и ще се проведе за първи път през тази година. Публиката ще може да се наслади на три рок концерта от световна величина.

plovdiv young wine parade

На 22-ри вечерта ще е подчинена на Devin Townsend Project and Orchestra. От цял свят вече са получени заявки за почитатели на канадския метъл идол Devin Townsend, за да видят как ще се получи партньорството му с оркестъра на Пловдивската опера в първата програмна вечер на фестивала.

wine rock plovdiv

На 23-ти на сцената на Античния театър ще забият колосите  на прогресив и хард рока Manfred Mann’s Earth Band. Кулминацията на музикалната програма ще е в последния ден на фестивала – 24-ти септември, когато на сцената пред почитатели от България и целия свят ще излязат Marillion, които за първи път гостуват у нас.

wine rock plovdiv

През деня пък почитателите на виното ще могат да дегустират  над 250 вида вина от селектирани 40 български изби. Естествено почитателите на гроздовия елексир ще могат да си закупят и бутилки от напитките –шедьоври,които са ги впечатлили най-много.  През последните години славата на българското вино расте в световен мащаб.

wine rock plovdiv
Сподели статията
Автор

atanas_ktastev@dpbweb.com

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.