fbpx
 

Потопете се в света на виното в София

Ако сте любител на виното или искате да научите малко повече за родните производители и тенденциите в света на гроздовия елексир, не пропускайте да посетите пролетния базар EnjoyWine 2017 в София. Той ще се проведе на 22-ри и 23-и април в столичния ресторант „България“, който се намира на бул. „Цар Освободител“ 4. 22 български изби ще представят своите шедьоври. Входът за дегустациите и изложението е безплатен.

На първия пролетен базар можете да опитате вина от избите Загрей, Вила Мелник, Вила Винефера, Трастена, Малката звезда, Присое, Марян, Братанови, Сала естейт, Рупел, Орбелус, Вила Юстина, Шато Копса, Орбелия, Карабунар, Драгомир, Старо Оряхово, Манастира, Боровица, Сирона, Нисово и Вия Верде. На изложението ще има и съпътстваща програма, както и много изненади за посетителите.

От 12 часа на 22-ри април на всеки четен час по време на базара ще се провежда обучение за начинаещи, които правят първите си стъпки в света на винените дегустазции. На всеки нечетен час пък можете да се включите в забавни игри. Можете да вземете участие и във винените коктейли от 17 часа. От 12 до 14 часа пък можете да се насладите на народни изпълнения на група „Ведрица“ с ръководител Йорданка Гиздова, бивша солистка на „Мистериите на българските гласове“. Както и на тези на мъниците от детска фолклорна група „ Усмивка“.

По време на базара можете и да се пренесете в Бразилия с помощта на горещите ритми на бразилеца Dih. Ramos. От 18 часа на 22-ри април са предвидени теметични дегустации, а от 19 часа на следващия ден – представяне на българските сортове. Тогава ще бъдат обявени и наградите за участниците във форума – за най-красиво аранжиран щанд.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.