fbpx
 

Спечелете винен уикенд за двама на Балканския винен фестивал

От 7 до 9 юни пред Националния дворец на културата ще се проведе Балкански винен фестивал. Освен, че ще могат да дегустират над 1000 вина от над 100 изби, посетителите ще имат шанса и да спечелят различни награди. Най-голямата от тях е винен уикенд за двама в петзведния комплекс Ува Нестум край Гоце Делчев. Всеки, който си купи билет за събитието, може да участва в томбола за нея.

uva nestum

Цената на билетите е 12 лева за ден, 17 за два дни и 20 лева за три дни. Тези, които споделят снимки от фестивала и съберат най-много харесвания в социалните мрежи пък ще получат колекция от 6 вина, отличени на събитието. Освен български вина пред НДК ще можете да опитате питиета от Гърция, Румъния, Турция, Хърватска, Словения, Македония, Босна и Херцеговина, Албания и Грузия.

За доброто настроение на посетителите ще се грижат Виво Монтана, Мерудия, Ангел Заберски и Милица Гладнишка. В част от шатрите ще се помещават филиали на изискани ресторанти, които ще ви предложат комбинации от храна и вино. В Златната шатра ще можете да опитате наградените вина от конкурса. Предвидени са още детски кът, зона, която можете да посетите с домашните си любимци, фестивална книжарница и възможности да рисувате с вино.

Можете да присъствате и на четири вечерни майсторски класа. Първият е посветен на комбинацията рецина и гръцки мезета. На втория ще можете да научите повече за модерните турски вина. А последният е посветен на розето. Цената за участие във всеки е 50 лева. На гала вечеля на 7 юни ще бъдат раздадени и трофеите в категориите на конкурса.

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.