fbpx
 

Вино, узряло с Бетовен показват в Пловдив

Вино, узряло с музиката на Лудвиг Ван Бетовен ще бъде показано за първи път на Международната изложба за винарство и лозарство „Винария“ 2018 от 21-ви до 25-ти февруари в Пловдив. Напитката е отлежавала 9 месеца под музиката на композитора и това е направило вкуса му зареден с мощен енергиен заряд. Акустичните вълни променят излъчването на молекулите и така се увеличават положителните качества на напитката, обясняват нейните създатели.

От виното, заредено от Бетовен са направени едва 320 бутилки. Посетителите на изложението ще могат да си купят и бутилки, украсени с рисунки от световноизвестен художник по графити. Както и кенове и бутилки с коктейли на винена основа, съчетана с кафе, кокос, кола, ягода и праскова.

Феновете на виното ще могат да се насладят и на малиново вино, направено по древна рецепта на монасите от някогашния манастир „Свети Пантелеймон“ в Стара планина. Сред експонатите, които ще можете да видите на изложението е и сомелиерски тезгях с планински кристал, който премахва вредните енергийни влияния при дегустациите. Посетителите ще могат да опитат и вина, уиски, коняк, узо и ракия  от  Италия, Португалия, Франция, Сърбия, Черна гора и Босна.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.