fbpx
 

Банско открива зимния сезон 2013-2014

Банско открива зимния сезон 2013-2014 на 14 декември

На 14 декември Алберто Томба ще открие зимния сезон 2013-2014 в Банско. Той ще се спусне по пистата, която носи неговото име като така ще даде старт на новия сезон. Това не е първата поява на двукратния световен и трикратния олимпийски шампион. Неговото присъствие в началото на сезона започва още от 2003 г., когато той за първи път стъпва на „Бъндеришка поляна“

Освен Томба за откриването на зимния сезон 2013-2014 ще пристгнат още няколко известни имена: петкратния носител на Големия кристален глобус – Марк Жирардели, който ще бъде придружаван от скиор №1 на България за всички времена Петър Попангелов.

Друг гост ще бъде уникалния и славен французин Люк Лафан, който освен че е носител на голямата световна купа е и победител в най-престижното световно рали „Дакар“.

И последната, но не по значимост звезда е словенският симпатяга Юре Козир, който прекрати кариерата си през 2006 г. след 15 сезона в Световната купа, 3 победи и общо 20 подиума.

Както и други години публиката ще има възможност да участва в състезанието „Победи шампионите“ и да се спусне по пистите на Банско с легендарните скиори.

Резервации и настаняване в хотели в Банско

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.