fbpx
 

Wizz Air с нови полети от София до Испания, Португалия, Франция и Гърция

4 нови полета ще стартира от март 2018 г. нискотарифният превозвач Wizz Air от София до европейски градове. Всеки ден ще е възможно да се лети евтино до гръцката столица Атина. По два пъти седмично пък всеки ще може да пътува изгодно до столицата на Португалия – Лисабон, Малага в Испания и Ница във Франция. Билети за новите полети вече могат да бъдат закупени.

Освен това авиокомпанията ще увеличи и броя на полетите по най-популярните си маршрути. Самолетите на превозвача ще летят до летище Лондон в Лутън 19 пъти седмично. Всеки ден ще можем да стигнем с фирмата и до Барселона /Испания/, Айндховен /Холандия/, летище Фиумичино в Рим /Италия/ и Тел Авив /Израел/. Полетите до Копенхаген /Дания/, летище Шарлероа в Брюксел /Белгия/ и Ларнака /Кипър/ ще се извършват 5 пъти в седмицата.

Така маршрутите на компанията от и към България стават 32 до 17 държави. Интересът към нискотарифните полети до страната ни е огромен и затова от превозвача отчитат 43 на сто ръст в броя на пътниците през първите 10 месеца на годината. Компанията има 8 собствени самолета у нас. Седем от тях са в базата на WIzz Air  в София, а един във Варна.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.