fbpx
 

Уиз Еър пуска евтини полети от София до Санкт Петербург

Евтини полети до Санкт Петербург пуска нискотарифният превозвач „Уиз Еър“, съобщиха от компанията. Цените на билета в посока ще започват от 58 лева. Курсовете ще започнат от 2 юли 2020 г. Самолетите на компанията ще летят между българската столица София и един от най-красивите руски градове три пъти седмично – във вторник, четвъртък и събота.

Санкт Петербург, известен още като Северната Венеция, е едно от най-завладяващите места в света. Със своето богатство от атракции – от великолепната архитектура с барокови дворци и живописни канали до изключителната култура, кухня и спиращите дъха гледки, Санкт Петербург е топ дестинация за любителите на пътешествия по цял свят, уточняват от компанията.

st peterburg

Считан за културна столица на Русия, градът предлага безкраен списък от културни забележителности, включително над 70 театъра и 200 музея, сред които Ермитажа, в чиито съкровищници можете да видите меча на Кубрат и златни предмети на българския владетел. Това е и един от най-старите музеи в света и вторият по големина с колекция от над 3 милиона експоната, включително произведения на големите Леонардо да Винчи, Моне и Ван Гог.

st peterburg

Сред другите забележителности на Санкт Петербург, които не бива да пропускате са Петропавловската крепост, която е най-старата сграда в града, и величествената църква „Възкресение Христово“. Последната е разположен на бул. „Невски проспект“ – главната улица в града, която е известна като руската Шанз-Елизе.

st peterburg

За да посетят Санкт Петербург на българските граждани им е нужна електронна виза. Заявленията за визи трябва да бъдат попълнени и подадени онлайн най-малко 4 дни преди планираната дата на посещение. Електронната виза е безплатна и валидна за 30 дни. Разрешената продължителност на престой в Санкт Петербург и Ленинградска област е до 8 дни.

st peterburg
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.