fbpx
 

Wizz Air с нови правила за багажа

Нови правила за багажа въвежда нискотарифната авиокомпания Wizz Air. От 1-ви ноември превозвачът ще позволява на пътниците да качват на борда безплатен ръчен багаж, но с по-малки размери от досегашния – 40 на 30 на 20 сантиметра. Тези, които се възползват от приорити билет ще имат възможност да качат на самолета и малко по-големи куфари и раници с размери 55 на 40 на 23 сантиметра.

Освен това компанията въвежда и нов размер на чекирания багаж. Ако куфарът, раницата или сакът ви тежат до 10 кг ще можете да ги оставите в багажното отделение срещу 7 евро на багаж. Според новата политика на компанията пътниците вече ще могат да избират сред над 50 различни комбинации за ръчен и чекиран багаж според бюджета и индивидуалните им предпочитания.

Според представители на превозвача промяната е с цел да се намалят закъсненията на полетите, свързани с багажа. Годишно над 10 000 въздушни курса не спазват графика си по тази причина. В същото време през последните 5 г. средната продължителност на престой в дестинациите намалява, което води след себе си до нуждата от по-малко багаж. Според компанията всеки трети клиент на превозвача предпочита да чекира багажа си, а един от седем пътника взима ръчен багаж с колелца, който може да бъде качен на борда на самолета.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.