fbpx
 

Чудните скали – замък, изваян от природата

Скални кули, прилични на приказен замък, който се отразяват в зелените води на язовир Цонево. Лесно можете да се насладите на тази природна гледка, която се намира само на около 4 километра от село Аспарухово, община Дългопол. Скалните образувания, изваяни от река Луда Камчия, се извисяват на 40-50 метра над водното огледало. Обявени са за природна забележителност още през 1949 година.

Tsonevo

Това не пречи скалните масиви да бъдат прокопани, така че през тях да премине пътят, който свързва Провадия и Айтос. Можете да преминете с автомобила си през прокопания пътен тунел в сърцевината им. А ако наистина искате да се насладите на гледката наемете рибарска лодка или си занесете кану, така че да се възхитите на красотата им и от самия язовир. Ако сте почитатели на риболова можете да пробвате късмета, като според местните няма да останете разочаровани. Феновете на скалното катерене също ще намерят предизвикателства.

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.