fbpx
 

Безплатен ден за децата в Боровец за деня на снега

Безплатно ски обучение и куп забавни игри чакат децата, които заедно с родителите си изберат да посетят Боровец на 14-ти януари. Малчуганите ще получат и специална екипировка, отново напълно безплатна, в снежния детски парк „Борокидс“. Промоцията е по повод световния ден на снега , който се отбелязва на 14-ти януари. Най-старият зимен курорт у нас отново ще стане част от празника.

Обичайно лифт картата за детската ски зона струва 10 лева. Като в цената се включва обучение по ски, каска, сигнална жилетка и застраховка. Ако желаете в офертата да се включи и наем на екипировка за малчуганите цената набъбва до 18 лева. За сметка на това само за 4-5 дни децата научават основни техники и правят първите си успешни стъпки в зимните спортове под формата на игра.

За децата на празника е организиран и лов на съкровища из въжения град, като чрез забавлението те ще научат повече за лавинната безопасност. На празника са предвидени и снежни занимания за деца в неравностойно положение. Планинските спасители пък ще направят демонстрации, заедно с кучетата, които откриват изгубили се хора в планината или такива, затрупани под снега.

Не само малчуганите ще получат подаръци в курорта за празника. Всеки, който иска да направи първите си стъпки в карането на ски или сноуборд също може да получи безплатен урок на 14-ти януари в Боровец. По време на празника, дневната лифт карта за деца на възраст от 7 до 13 години ще бъде на символичната цена от 1 лв. Събраните средства от продажбата на пасовете ще бъдат внесени в новия Фонд за подпомагане на детския и младежки спорт „Петър Попангелов и приятели за Боровец”.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.