fbpx
 

В Ямбол черпят с вино и деликатеси

С вино и деликатеси ще бъдат почерепени гостите на Празника на виното в Ямбол. За втора поредна година празникът Трифон Зарезан ще бъде отбелязан тържествено в града. Събитието започва в 11 часа на 12 февруари в Градската градина. Миналата година само за ден присъствалите на честването са изпили общо три тона вино.

Освен питиета по повод професионалния празник на лозарите е предвидена и богата музикална програма. Сред участниците е виртуозният изпълнител на кавал Теодосий Спасов. Ансамбъл „Тунджа“ ще представи за публиката тракийски песни и танци, а ямболската кукерска група ще изпълни ритуала „Раждането на първия син“.

За доброто настроение на присъстващите отново ще се погрижи и артиста- готвач Ути Бъчваров. Той отново ще сготви вкусни деликатеси за присъстващите. Празникът ще се състои само 10 дни преди най-големият празник на Ямбол – карнавала „Кукерландия“, който започва на 22-ри февруари в града.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.