fbpx
 

Йордан Йовчев с демонстративно ски спускане в Пампорово

Плеяда от родни спортни звезди ще открият световния Интерски конгрес, който за първи път ще се проведе в България от 17 до 23 март. Домакин на събитието е ски курорта Пампорово. По време на официалното откриване в неделя сред звездите от родния спорт, който ще направят демонстартивно спускане по писта Стената са легендата от спортната гимнастика Йордан Йовчев, гребкинята Румяна Нейкова, гимнастичките Ренета Камберова и Снежана Дечева. Естестевно сред звездите ще са и шампионите в зимните ни спортове като носителката на златен медал в биатлона от Олимпиада Екатерина Дафовска и бившият носител на Голям кристален глобус в сноуборда Радослав Янков.

По време на конгреса ще могат да бъдат видяни над 100 демонстрации на ски учители от 33 държави участници в събитието. Предвидени са и национални вечери на България, както и на следващите два курорта кандидати за домакинство Леви във Финландия и Кицбюел в Австрия. Финландците ще изградят сауна на открито, а австрийците са предвидили тиролска вечер.

По време на конгреса в техниките на ски и сноуборда ще бъдат обучени 150 деца с финансови затруднения от региона на Смолян и Чепеларе, предвиждат се и уроци за хора с увреждания. Всяка сутрин различните страни ще демонстрират техническите си умения по склоновете, а в три от вечерите са предвидени и нощни шоу спектакли. В конгреса ще вземат участие над 1100 души и 150 доброволци.

Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.